A Közszolgálati szakszervezetek két együttműködő konföderációja által szervezett tanácskozássorozaton 2015 ősze és 2017 tavasza között kilenc témában kértük ki az egyetemi és akadémiai szféra, a társadalomtudomány véleményét.

Amint a www.szefakademia.hu összeállításaiból részletesen, és a minden vonatkozásban adatolt és dokumentált előadásokból, prezentációkból és a szakszervezeti korreferátumokból kiderül, a kipróbált társadalmi értékek és a felismert és megfogalmazott érdekek mentén határozott kép alkotható Magyarország és a lakosság helyzetéről és kívánatos állapotairól.

A most vitára bocsátott tervezetek ( https://szefakademia.hu/koszonto/allasfoglalas-tervezetek  ) hét témában már kimunkált szöveget kínálnak, és június végére teljes lesz a jogállamról, a közszolgálatokról, az oktatásról, az egészségügyről, a szociális és a nyugdíjrendszerről, valamint a nyilvánosságról alkotott állásfoglalások sora, mert elkészül a nemzeti közgyűjteményekről és a szakszervezetekről lefolytatott vita összesítése is.

Ezeket a tervezeteket a SZEF XIV. Kongresszusán, május 27-én mutattuk be, és a szervezeti vita a kongresszusi küldöttek segítségével indult. Bízunk abban, hogy ezeket a szövegeket a SZEF tagszervezeteinek valamennyi tagjához eljuttatják a saját vezetőik.

A SZEF-ÉSZT AKADÉMIA hírlevelének olvasóitól tisztelettel várjuk a hozzászólásokat a szefakademia@szef.hu címen, s kérjük, mutassák meg barátaiknak, ismerőseiknek, kollégáiknak.

A SZEF-ÉSZT AKADÉMIA szeptembertől a felsőoktatás, az adópolitika és a környezeti és társadalmi biztonság témáinak feldolgozása után, decemberi záró tanulmányának közlésével fejezi be a munkáját.

 ***

 

Tisztelt Érdeklődő! Hírlevelünk címzettjeinek adatait az adatvédelmi szabályok legszigorúbb betartásával kezeljük, címükre kizárólag a SZEF Akadémiával kapcsolatos információkat küldünk. Amennyiben nem kíván tőlünk hírlevelet kapni, ide kattintva iratkozhat le. Figyelmét köszönjük!