Hírlevél – 2016. január 22.

A NEMZET EGÉSZSÉGE címmel rendezi harmadik akadémiai napját január 30-án a Kossuth Klubban a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma. A nyilvános és ingyenes rendezvényre előzetes regisztrációval lehet jelentkezni a www.szefakademia.hu honlapon. Részletes program: ITT.

A SZEF AKADÉMIA 2015 októberében indult, és a feldolgozott témák anyagait a honlapján teszi közzé. Itt az előadások videó felvételei, a bemutatott prezentációk, és számos kapcsolódó link, adatok, és a sajtóvisszhang is megtalálhatók. A kéthavonta bővülő anyagok a nemzeti alapkérdések többirányú vizsgálatát, hátterének böngészését segítik, így minőségi ismeretterjesztést is biztosítanak.

A januári rendezvény arra tesz kísérletet, hogy a társadalmi figyelem homlokterébe került egészségügyi intézményrendszer vizsgálatán túl a lakosság egészségi állapotát alapvetően meghatározó egyéb tényezőket is bemutassa. Az elmúlt hetek eseményei és nyilatkozatai után várhatóan összefoglaló jelleggel állhat össze az egészségügyi ágazat diagnózisa. A vitaszakaszban megszólalnak az egészségügy szakmai és érdekvédelmi szervezetei.

A SZEF AKADÉMIA célja, hogy a társadalom legfontosabb kérdéseiben a tudomány eszközeivel segítse és támogassa a szakszervezeti álláspontok, javaslatok megfogalmazását, illetve, hogy szabadon hozzáférhető civil intézményként a lakosság tájékozódását szolgálja a tényfeltárás és a szakpolitikai alternatívák bemutatásával.  

Az államszervezet és a társadalom kapcsolata, valamint a közszolgálatok rendeltetése és működési válsága két olyan téma volt, amelyek vizsgálata során letisztult az a módszer, ahogy a SZEF AKADÉMIA témáit feldolgozzák és bemutatják a Kossuth Klubban.

 A szervezők abban bíznak, hogy a kéthavonta jelentkező új tartalmak feldolgozására, olvasására mindenkinek elég ideje marad, aki elhatározza, hogy követi a tematikát és ezért feliratkozik az akadémia hírlevelére. Köszönjük!

***

 

Tisztelt Érdeklődő! Hírlevelünk címzettjeinek adatait az adatvédelmi szabályok legszigorúbb betartásával kezeljük, címükre kizárólag SZEF Akadémiával kapcsolatos információkat küldünk. Amennyiben nem kíván tőlünk hírlevelet kapni, ide kattintva iratkozhat le. Figyelmét köszönjük!