A magyar médiarendszer tartós eltorzulásának és diszfunkcionális működésének folyamatát, okait és következményeit tárta fel a SZEF-ÉSZT AKADÉMIA december 2-i ülésnapja.

Immár teljes terjedelmükben megtekinthetők a „Kívánjuk a sajtó szabadságát!” címmel tartott előadások.  A tanácskozás eseményeinek szöveges kivonatába illesztve hozzáférhetők a videók és a prezentációk is >>>

Kérjük hírlevelünk olvasóit; ajánlják ezt az összeállítást ismerőseiknek, kollégáiknak, szomszédaiknak.

Kérjük, emlékezzenek: már hat alapvető társadalmi kérdés részletes feldolgozása van mögöttünk (alkotmányosság, közszolgálatok, oktatás, egészségügy, szociális- és nyugdíjrendszer).

A SZEF-ÉSZT AKADÉMIA hetedik tematikus tanácskozásán Tölgyessy Péter, Hann Endre, Széky János, Zsolt Péter új megközelítésekkel, Hargitai Miklós pedig szikár tényekkel szolgálta a magyar nyilvánosságról folyó diskurzus megújítását. Gyuricza Péter A Nagy Blöff című elemzését időközben közreadta a Népszava.

Az eseménynek élénk sajtóvisszhangja (például itt és itt vagy itt) volt, s ezeknek visszatérő eleme, hogy az analízis, a diagnózis szinte már teljes, de nincs felmutatva a kiút, a terápia. Közben ezekben a napokban lett új tulajdonosa az Echo Tv-nek és a Figyelő hetilapnak.

Már a rendezvény után jelent meg Hargitai Miklós Nagy magyar sajtósirató című írása a Népszabadság szerkesztőségének FB oldalán, illetve még tavaly tavasszal született meg a DEMOKRATIKUS KEREKASZTAL felkérésére egy áttekintés, amely részben javaslatokat is tartalmaz a társadalmi nyilvánosság újjáépítésére. Jóllehet ezek – ha nem is terjengős, de terjedelmes írások – mégis jó szívvel ajánljuk az érdeklődő közönségnek. 

A SZEF-ÉSZT AKADÉMIA 2017 január 21-én a közművelődés és a kultúra témakörét dolgozza fel!

***

A további programelőzetesekért, tájékoztatókért kérje hírlevelünket!
REGISZTRÁCIÓ a következő programra: ITT! 

***

Tisztelt Érdeklődő! Hírlevelünk címzettjeinek adatait az adatvédelmi szabályok legszigorúbb betartásával kezeljük, címükre kizárólag a SZEF Akadémiával kapcsolatos információkat küldünk. Amennyiben nem kíván tőlünk hírlevelet kapni, ide kattintva iratkozhat le. Figyelmét köszönjük!