AZ ALRENDSZEREK VÁLSÁGA „HALMAZATI BALHÉVÁ” ÁLLHAT ÖSSZE
GYORS ÁTTEKINTÉS AZ EDDIG FELDOLGOZOTT KÉRDÉSKÖRÖKRŐL

A SZEF AKADÉMIA tematikus vitanapjain mindig az eszmetörténeti és köztörténeti előzmények, az európai minták és a hazai intézménytörténet áttekintésére alapján kezdtük el tárgyalni az aktuális gondokat. Az előadások videó felvételei, a bemutatott prezentációk és néhány kapcsolódó cikk segítségével minden érdeklődő érdemi közpolitikai és szakmai képzésben részesül.

A SZEF ötödik akadémiai napján a magyarországi nyugdíjrendszer előzményeit,  kialakulása útját, jelenlegi működését és a halmozódó nehézségeket vizsgálta. A négy előadás és a három korreferátum videója, kivonata és a prezentációk elérhetők: ITT! 

A SZEF AKADÉMIA HONLAPJÁNAK HASZNÁLATA

Az összefoglalók linkjére kattintva a fejlécszerűen állandó bevezető mondatok után a témát meghatározó kérdéseink és az AKADÉMIÁT vezető Boros Péterné megnyitó szavai (videó) után pár mondatos összefoglalókkal, videóval és a prezentációk linkjeivel következnek az előadások. Ezeket követik a korreferátumok videóval és nem egy esetben kiegészítő prezentációkkal. A programok elemei között az összefoglalók szövegtömbjében le-fel mozogva válogathatunk.

KÖZPOLITIKAI ÖSSZEFOGLALÓK / VITAZÁRÓK

Belső viták után elkészült az első akadémiai nap összefoglalója. Az ajánlott szöveg egyfajta minta arra, hogy a szakszervezetek milyen formában és tartalommal foglalhatnának állást alapvető közpolitikai kérdésekben. Az Állam és Társadalom címmel tartott vita tanulságait A DEMOKRATIKUS MAGYARORSZÁG, AZ EURÓPAI JOGÁLLAM címmel foglaltuk össze és mutatjuk be. Bővebben >>>

ÚJABB ADATOK / KÉT PREZENTÁCIÓ

A Civilek Hatalma címen tartottak konferenciát Budapesten. A Progress Alapítvány szervezésében előadó Gerő Márton (.pptx) és Sebestény István (.pptx) prezentációja  a figyelmes olvasóknak önmagáért beszél.

LINKEK A SZEF AKADÉMIA ÁLTAL EDDIG FELDOLGOZOTT TÉMÁK ÖSSZEFOGLALÓIHOZ:

ÁLLAM ÉS TÁRSADALOM
http://szefakademia.hu/esemenyek/2015-oktober-10-allam-es-tarsadalom

A KÖZSZOLGÁLTATÁSOK ÁRA
http://szefakademia.hu/esemenyek/2015-december-05-a-kozszolgaltatasok-ara-emelkedo-vagy-hanyatlo-nemzet

A NEMZET EGÉSZSÉGE
http://szefakademia.hu/esemenyek/2016-januar-30-a-nemzet-egeszsege

JÖVŐNK ZÁLOGA: AZ OKTATÁS
http://szefakademia.hu/esemenyek/2016-marcius-19-jovonk-zaloga-az-oktatas

RENDSZERNYUGDÍJ, VAGY NYUGDÍJENDSZER
http://szefakademia.hu/koszonto/2016-aprilis-9-rendszernyugdij-vagy-nyugdijrendszer

***

IRATKOZZON FEL A SZEF AKADÉMIA HÍRLEVELÉRE – ITT!             
Ajánlja és terjessze anyagainkat! Figyelmét köszönjük!

***

 

Tisztelt Érdeklődő! Hírlevelünk címzettjeinek adatait az adatvédelmi szabályok legszigorúbb betartásával kezeljük, címükre kizárólag a SZEF Akadémiával kapcsolatos információkat küldünk. Amennyiben nem kíván tőlünk hírlevelet kapni, ide kattintva iratkozhat le. Figyelmét köszönjük!